REFLEXZONE THERAPIE BIJ ZWANGERE VROUWEN

Al is zwangerschap geen ziekte, toch kunnen er tijdens de zwangerschap hinderlijke klachten ontstaan. Veel van deze klachten kunnen zonder enig bezwaar met een speciaal op zwangerschap gerichte reflexzone massage behandeld worden. Het is een aangename, milde niet-toxische behandelmethode die tevens voor een goede doorbloeding van het gehele lichaam zorgt en een heerlijke ontspanning met zich mee kan brengen, waar niet alleen de moeder maar ook het kind baat bij heeft.
Door ervaring is gebleken dat reflexzone therapie tijdens de hele zwangerschapsperiode veel goed kan doen. Bij een risico zwangerschap ligt de beslissing voor een behandeling bij een arts of verloskundige.

Je kunt ook fertiliteitsreflexologie toepassen, voordat je zwanger bent of wanneer een zwangerschap wat langer op zich laat wachten, ook de man behandelen met reflexzone massage kan in dit geval heel positief zijn.

Tijdens de zwangerschap ontstane klachten zoals: aanhoudende misselijkheid, beginnende hoge bloeddruk, aanhoudende verkoudheid, spataderen en aambeien, vocht vasthouden, rug - heup- lies- en bekkenklachten, zwangerschapsdiabetes en steeds terugkerende blaasontsteking kunnen heel goed met deze speciale reflexzone massage behandeld worden.
Ook tijdens de bevalling kan men baat hebben bij zwangerschapsreflexologie. Denk hierbij aan het wegvallen van wee├źnactiviteit of als de vliezen gebroken zijn maar de wee├źn niet op gang komen.
Na de geboorte van de baby kan de algemene reflexzone massage ervoor zorgen dat het fysieke lichaam sneller hersteld. Ook kan het helpen bij een postnatale depressie, of ter voorkoming daarvan, wanneer de vrouw deze ervaring heeft gehad bij een vorige zwangerschap.

Kijk voor extra informatie op de site     Zwangerschapsreflexologie

Reflexzone therapie is een milde niet toxische behandelmethode en daarom een aanbevolen therapie voor zwangeren.

Een vrouw van 30 jaar kwam in de praktijk omdat ze veel last had van overmatige misselijkheid en braken (hyperemesis gravidarum). Ze was elf weken zwanger van haar tweede kindje. In haar vorige zwangerschap heeft ze geen last gehad van misselijkheid. Ze had al eens eerder kennisgemaakt met reflexzone therapie en wist wat dit voor haar kon betekenen.

Hyperemesis gravidarum is een toestand van overmatig braken in de zwangerschap. Tot 16 weken van de zwangerschap komen misselijkheid en braken relatief veel voor, vooral 's morgens. Deze misselijkheid treed op door het hormoon HCG (human chorionic gonadotrophin). Meestal blijft de voedingstoestand goed en gaan deze verschijnselen over. Wanneer de voedingstoestand wel achteruit gaat kan men vergiftigings verschijnselen krijgen. Er dient dan direct contact met de huisarts verloskundige te worden opgenomen. Deze vrouwen worden doorgaans direct doorgestuurd naar het ziekenhuis. Reflexzone therapie kan een belangrijke bijdrage leveren in het voorkomen van deze ernstige toestand. De behandeling zal dus hierop gericht zijn, waarbij we sociale en psychische factoren niet over het hoofd moeten zien.

De zwangere vrouw was erg vermoeid, misselijk en moest vaak braken en dat eigenlijk de hele dag door. Ik heb tijdens de eerste behandeling ontspanningstechnieken en een energetische hormoon behandeling toegepast. Aansluitend een voet - onderbeen vlindermassage. Tijdens de behandeling ervaart ze een prettig loom gevoel en kwam tot rust. De dag na de eerste behandeling was de misselijkheid erger. Daarna namen misselijkheid en braken af. Ze is erg druk met haar werkzaamheden buiten - en binnenshuis, maar probeert meer rust en tijd voor zichzelf te nemen. Door haar drukke werkzaamheden zat er meer ruimte tussen de tweede en derde behandeling, wat inhield dat de misselijkheid weer toenam. Ze heeft inmiddels de verloskundige laten weten dat ze behandeld wordt met reflexzone therapie. Tijdens de vervolg behandelingen besteedde ik steeds aandacht aan ontspanning en behandelde ik voor deze aandoening belangrijke reflexen. Als afsluiting van elke behandeling paste ik een voet - onderbeen vlindermassage toe. Na de vierde behandeling is ze nog af en toe misselijk. Braken hoeft ze niet meer. Ze knapt heel erg op na een behandeling, ook de vermoeidheid neemt af. Na zes behandelingen gaat het heel goed met moeder en kind. Met 22 weken zwangerschap heeft ze helemaal geen klachten meer, maar verheugt zich op een behandeling. Hierna besluiten we om voorlopig even te stoppen en dat ze contact opneemt als het minder gaat. Ze heeft in totaal 8 behandelingen gehad. Met 40 weken is ze bevallen van een gezonde dochter.