Op deze pagina vind u cliënt ervaringen, en leerervaringen van mijzelf.

Pubertijd - Zwanger
Mijn eerste bezoek bij Harriët is inmiddels alweer jaren terug. Ik zat in de puberteit en liep vast.
De allereerste behandeling was dan ook niet echt prettig zullen we maar zeggen. Er kwam veel los. Maar na een aantal behandelingen gehad te hebben, begon ik beter in mijn vel te zitten en meer vertrouwen te krijgen in mezelf. Ook leerde ik dingen meer los te laten en minder streng te zijn voor mezelf. Op een gegeven moment kwam het punt dat we geen vervolg afspraak meer maakten, maar dat ik contact op zou nemen op het moment dat ik daar behoefte aan had. Ik ging dat moment voor mezelf steeds beter te herkennen. Zo zijn er een heel aantal maanden en jaren verstreken waarin het goed ‘stabiel’ bleef voor mij

Toen ik zwanger was, merkte ik dat ik weer meer behoefte kreeg om terug te gaan naar ‘de basis’. Rust en ontspanning vond ik erg belangrijk voor mij en de baby. Dat vond ik onder andere bij Harriët.
De kraambedbehandeling die ik na de bevalling van Harriët cadeau kreeg was oprecht een van de grootste geschenken!! Wat had ik daar op dat moment veel behoefte aan!
Een bevalling brengt natuurlijk veel lichamelijke inspanning met zich mee, maar vooral de ontregelde hormoonhuishouding zorgde er voor dat ik me weer net zo voelde als tijdens mijn pubertijd.
Dankzij de behandelingen van Harriët is mijn lichamelijke- en hormonale herstel heel vlot verlopen!

Gordelroos en een dip.
Mijn ervaring met 'Reflexzone therapie Voeten in Aarde'
Toen ik in december 2012 voor de 2 de keer weer gordelroos kreeg,
ben ik net als voor 3 jaargeleden in alle wanhoop mijn heil weer gaan zoeken bij Harriet 'Voeten in Aarde'
en net als de vorige keer, heeft zij mij daarmee heel goed door alle narigheid heen geholpen.
Want na alle zware pijnstillers, die ik van diverse artsen voor geschreven kreeg om de ergste pijn te verzachten,
zat ik daarna helemaal in een dip, en was ik gewoon mezelf niet meer.
Het is onvoorstelbaar hoe zij mij daar doorheen heeft geholpen.
Op de eerste plaats vind ik de behandeling erg fijn,maar hoe veel beter je,
je voelt na een paar behandelingen is niet te vertellen.
Er komt een zekere rust over je heen, en je voelt je niet meer zo gespannen.
Eerst zag ik het als een luxe behandeling, maar ik ervaar nu dat het mijn hele lichaam ten goede komt.
Mijn leeftijd is 82 jaar, Ik kan het daarom een ieder aanbevelen.
Harriet mijn dank is groot, je hebt mij ontzettend goed geholpen.
mevrouw uit Haarle.

Kraambedbehandeling.
Tijdens mijn zwangerschap neem ik regelmatig de tijd om af te spreken met Henriëtte voor een voetreflextherapie. Het helpt me ontspannen en ondertussen bespreken we van alles, waar ik mee verder kan. Ik merk ook dat mijn bekken en rug er soepeler van worden.
Op 24 september 2010 wordt mijn zoon geboren en net als toen mijn dochter geboren was komt ook nu Henriëtte op kraamvisite: een voetreflexmassage cadeau. Heerlijk even niets en wegdommelen in je eigen huis. Henriëtte komt binnen en mijn zoon zit in de maxicosi te hikken, ze zegt: “zal ik jouw oortje vastpakken?” Ik vraag me af wat er gaat gebeuren, dan herinner ik me haar tip: als je het oortje van de baby vastpakt, gaat de hik over! Ik hoor geen gehik meer… grappig.
De voetrelfelxmassage is heerlijk even tot mezelf komen, ik voel dat er wat gebeurt in mijn buik en Henriëtte vraagt net of de reflex van de baarmoeder nog gevoelig is. Rond mijn hakken voel ik ook nog wat pijn, maar al gauw wordt het zachter. Van tevoren had ik Henriëtte gezegd: “er zit nog niet precies 3 uur tussen de voedingen hoor, de ene keer gaat het iets anders dan anders”. Daar maakte ik me het meest druk om op dat moment. Uiteindelijk kon ik me heerlijk ontspannen en toen ze klaar was met masseren, hoorden we mijn zoon, alsof hij wel wist dat mama even aan het genieten was!
Henriëtte, bedankt voor de heerlijke kraambedbehandeling

Reflexzone therapie bij aangezichtsverlamming.
Elk paar voeten is uniek, omdat ook ieder mens uniek is. De voeten zijn een manifestatie van het aarde chakra dat de bouwstenen aandraagt voor ons gehele wezen. Hieronder staat een persoonlijke ervaring van de therapie toepast bij een aangezichtsverlamming.
Begin januari 2002 kreeg mijn broer aangezichtsverlamming, hij was toen 31 jaar. De diagnose van de huisarts luidde: "Paralyse van Bell". We spraken er met elkaar over en ik gaf aan dat ik graag wat voor hem zou willen doen. Omdat ik een eigen praktijk als reflexzone therapeute aan het opbouwen ben, stelde ik hem voor om zijn voeten door middel van voetreflexzone therapie te behandelen en mij minimaal vijf behandelingen de kans te geven. Direct beginnen en om de andere dag. Hij stond hier vrij sceptisch tegenover, maar wilde het wel proberen.
Ik had zoiets nog niet eerder behandeld, het was dus voor ons allebei een nieuwe ervaring. De tijd die tussen de diagnose van de huisarts stond en het starten van mijn behandeling was twee dagen. Behalve oogdruppels heeft hij geen andere medicijnen gehad.
De eerste behandeling leverde niet zo veel reacties op. Bij de tweede behandeling was hij erg positief, want het aangedane gebied was volgens hem kleiner geworden. Het bleek dat zijn voetreflexen veel pijnlijker waren geworden. Na de derde behandeling was de verlamming duidelijk afgenomen en hij ervoer prikkelingen en tintelingen in de aangedane gezichtshelft. Allebei vonden we dat zijn reactie op de behandelingen zo positief was, dat we besloten om na de vijfde behandeling door te gaan. Na de zesde behandeling bleek de aangezichts-verlamming geheel verdwenen te zijn en functioneerde alles weer normaal. We waren inmiddels ruim anderhalve week verder.
Op verzoek van de bedrijfsarts werd een afspraak gemaakt bij de huisarts om zijn bloed te laten onderzoeken. Na een week waren de uitslagen binnen en met zeer goede resultaten: nierfunctie zeer goed, leverfunctie goed, schildklierfunctie goed en geen aanwijzingen voor een tumor.
Ik heb daarna nog zes vervolgbehandelingen gegeven met steeds langere tussenpozen om rustig af te bouwen. In totaal zijn het twaalf behandelingen in een periode van zes weken geweest. We waren allebei heel erg blij en verrast met het resultaat. Reflexzone therapie heeft naar onze indruk zeer positief bijgedragen aan het zelfgenezend vermogen van zijn lichaam.

Onlangs kreeg ik weer iemand in mijn praktijk met de "Paralyse van Bell". De pijnlijke reflexen van beide patiënten bleken sterk overeen te komen en de resultaten van de behandelingen waren eveneens positief en weer snel.
Twee mensen met een positieve ervaring met reflexzone therapie in relatie met de paralyse van Bell is weinig, en ieder mens reageert op zijn eigen unieke wijze, maar toch is het zeer zeker de moeite waard om uit te proberen of reflexzone therapie voor meer mensen met deze en andere aandoeningen werkt.
Inmiddels (2004) zijn er meerdere personen behandeld door mij en andere therapeuten met eveneens positieve resultaten.

Art seminar Tonny Porter.
Juni 2006 heb ik het ART seminar gevolgd van Tony Porter. Tony werkt al 30 jaar als reflexzone therapeut, en heeft de therapie uitgebreid met zijn eigen methode, de ART "Advancend Reflexology Training"
Samen met Dwight Byers heeft hij zich ingezet de reflexzone therapie uit te dragen over de hele wereld. Hij heeft de ART methode ontwikkeld omdat deze dieper inwerkt op blokkades, tevens is het minder belastend voor de duimen en polsen van de therapeut. Bij deze techniek wordt en klein beetje crème gebruikt. Ook de gehoekte duim is een techniek die Tony heeft ontwikkeld. Deze techniek is heel goed toe te passen op moeilijk te bewerken gebieden, zoals bijvoorbeeld het hielgebied.
Deze, voor mij nieuwe technieken en de kennis opgedaan tijdens dit seminar is een dankbare aanvulling op de reeds aanwezige mogelijkheden.

Seminar Dwight Byers.
Dwight Byers is een neef van de inmiddels overleden Eunice Ingham grondlegster van de hedendaagse reflexologie. Van jongs af aan is hij opgegroeid met reflexologie en is dan ook een enthousiaste en inspirerende leraar. En is hij President van het International Institute of Reflexology
Hij woont en werkt in Amerika en geeft regelmatig lezingen, seminars en cursussen. "Dwight Byers" is een begrip in de wereld van de reflexologie. Ondanks zijn leeftijd (75+) kwam hij afgelopen zomer(2004) naar Europa om in verschillende landen seminars te geven. Op uitnodiging van de VNRT gaf hij ook in Nederland een 3 daagse seminar.
Je kunt aan hem zien dat hij van zijn vak houd, en dat hij een reflexzonetherapeut in hart en nieren is. In deze drie dagen heeft hij mij enorm geïnspireerd om door te gaan in de reflexologie. Nog steeds kan ik putten uit zijn zienswijzen, aandachtspunten en praktijk ervaringen die ik in deze 3 dagen heb opgedaan.