Group: Reflexzonetherapie

Krijg ik het vergoed via mijn verzekeraar?

Als u aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat u geheel of gedeeltelijk de behandeling vergoed krijgt, afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Kijk op de website van de VNRT onder het kopje vergoedingen en kijk of uw Zorgverzekeraar er bij staat of informeer rechtstreeks bij uw verzekeraar.

Welke reacties kan ik tijdens of na een behandeling verwachten?

De volgende reacties kunnen optreden tijdens of na een behandeling: Tijdens een behandeling kan u het warm of juist koud krijgen. U kunt misselijk worden, geef dit direct aan bij de therapeut. U kunt emotioneel reageren. U zult zich heerlijk ontspannen voelen en beter slapen. U hebt het gevoel dat u op wolken loopt. Het Read More …

Voor welke klachten kan ik naar een reflexzone therapeut gaan?

U kunt naar een reflexzone therapeut gaan voor: Spanningen en stress Astma en andere luchtwegaandoeningen Maag, darm en spijsverteringsklachten Migraine en hoofdpijnen Hormonale klachten zoals menstruatie- of overgangsklachten Klachten tijdens de zwangerschap Rugklachten Schouder en nekklachten Oedeem (Vochtophopingen) Slapeloosheid Vermoeidheidsklachten tot het niet lekker in je vel zitten

Mijn plas ruikt sterk na een behandeling. Is dit normaal?

Ja, dat is heel goed mogelijk. Een behandeling zet het lichaam aan tot een gezonder evenwicht. Om dat te bereiken worden opgeslagen afvalstoffen afgevoerd. Door de afvalstoffen kan de urine een sterkere geur hebben. Ook kan uw adem stinken en uw ontlasting anders zijn.

Is het normaal dat ik emotioneel ben na een behandeling?

Een reflexzonebehandeling werkt onder meer op het fysieke en emotionele lichaam. De energiestromen in uw lichaam worden als het ware opgeschud “waardoor emoties kunnen loskomen” en dat kan u emotioneel uit balans halen. Ook deze ervaring is een stap naar een harmonieuzer en gezonder evenwicht.

Mijn klacht is na de behandeling juist toegenomen. Is dit normaal?

Ja dat kan, Bij elke natuurgeneeswijze wordt het lichaam geprikkeld om zijn eigen verdediging te versterken. In aanloop daartoe kan ook de klacht zodanig geprikkeld worden dat hij meer opspeelt dan vóór de behandeling. Het lichaam toont hiermee reactie en het zelfherstellende vermogen van uw lichaam wordt tot actie aangezet.