REFLEXZONE THERAPIE BIJ ZWANGERE VROUWEN.

Zwangerschap is geen ziekte, toch kunnen er tijdens de zwangerschap hinderlijke klachten ontstaan. Veel van deze klachten kunnen zonder enig bezwaar met een speciaal op zwangerschap gerichte reflexzone massage behandeld worden. Het is een aangename, milde niet-toxische behandelmethode die tevens voor een goede doorbloeding van het gehele lichaam zorgt en een heerlijke ontspanning met zich mee kan brengen.
Zowel moeder maar ook het kindje hebben daar baat bij.
Door ervaring is gebleken dat zwangerschapreflexologie tijdens de hele zwangerschapsperiode veel goed kan doen.
Bij een risico zwangerschap ligt de beslissing voor een behandeling bij een arts of verloskundige.
Je kunt deze zwangerschapsreflexologie al toepassen, voordat je zwanger bent of wanneer een zwangerschap wat langer op zich laat wachten. Ook voor de partner kan een behandeling met voetreflex in dit geval heel positief zijn.

Tijdens de zwangerschap ontstane klachten zoals: aanhoudende misselijkheid, beginnende hoge bloeddruk, aanhoudende verkoudheid, spataderen en aambeien, vocht vasthouden, rug - heup- lies- en bekkenklachten, zwangerschapsdiabetes en steeds terugkerende blaasontsteking kunnen heel goed met deze speciale reflexzone massage behandeld worden.
Ook tijdens de bevalling kan men baat hebben bij een speciale reflexzone behandeling. Denk hierbij aan het wegvallen van weeŽnactiviteit of als de vliezen gebroken zijn maar de weeŽn niet op gang komen.
Na de geboorte van de baby kan reflexzone massage ervoor zorgen dat het fysieke lichaam sneller hersteld.
Ook kun je het inzetten bij een postnatale depressie om de hormoonhuishouding in balans te brengen, of om een postnatale depressie te voorkomen, zeker wanneer de vrouw deze ervaring heeft gehad bij een vorige zwangerschap.

Terug