Studiereis naar het land van de glimlach "Thailand"

In februari van dit jaar(2008) heb ik een studiereis naar Thailand gemaakt. De kruidenstempel massage vind hier zijn oorsprong.
Thailand is een zeer gastvrij en gemoedelijk land, de bevolking is overwegend boedistisch.
 

Ik heb in dit land veel mogen leren over de cultuur maar wat zeker zo belangrijk voor mij was zijn de diverse massagetechnieken en de aandacht voor details.
Door zelf verschillende massages te ondergaan kon ik een goede indruk krijgen hoe ze aanvoelen. Over het algemeen worden de massages harder uitgevoerd dan bij ons.
We zijn in Bangkok bij de beroemde Wat Po school geweest en hebben kennisgemaakt met hun werkwijze. Ook hebben we een bezoek gebracht aan de kruiden kliniek (Herb Conservation Assembly) in Lampang waar ze de stempels maken die ik gebruik in mijn praktijk. Bij de kruiden kliniek is een grote kruidentuin en ze stellen daar zelf verschillende producten samen.
Hier wordt ook les gegeven in kruidenstempel massage. De temperatuur van de stempels is veel hoger dan bij ons en word daarom ook veel sneller uitgevoerd. Er is uitleg gegeven over de toegepaste technieken en kruiden aan de hand van demonstraties. Zelf hebben we ook kruidenstempels gemaakt onder leiding van een sjamaan.

Van de Thaise werkwijze heb ik veel opgestoken zowel in positieve al negatieve zin. Ook in Thailand zit er erg veel verschil in kwaliteit.
 

Tijdens ons verblijf in Lampang, centraal gelegen in Thailand, kwam Mevr. Siriluck Pingaysorn speciaal voor ons een cursus verzorgen. Ze had 5 assistenten meegenomen om ons goed te kunnen begeleiden.
Ass.Proff.Siriluck is Director van de Bodiwork Academey op Koh Chang, een eiland voor de kust van Thailand.

We vonden het in eerste instantie jammer dat de gegeven cursus niets met kruidenstempelmassage te maken had. Maar het had wel alles te maken met sabai, sabai. Sabai betekend zoveel als “rustig, relax”.
De cursus Crystal Body Massage was totaal nieuw voor mij, en daardoor ook weer heel erg leuk. Het werken met vuistgrootte halfedelstenen heeft mij bijzonder aangesproken en ik denk hier in de toekomst zeker wat mee te gaan doen. Het is een prachtige massage waarbij men gebruik maakt van de helende werking van verschillende soorten stenen.Wanneer het zover is zal ik het u zeker laten weten, wordt aan gewerkt!