REFLEXZONE THERAPIE BIJ AANGEZICHTSVERLAMMING 

Elk paar voeten is uniek, omdat ook ieder mens uniek is. De voeten zijn een manifestatie van het aarde chakra dat de bouwstenen aandraagt voor ons gehele wezen. Hieronder staat een persoonlijke ervaring van de therapie toepast bij een aangezichtsverlamming.

Begin januari 2002 kreeg mijn broer aangezichtsverlamming, hij was toen 31 jaar. De diagnose van de huisarts luidde: "Paralyse van Bell". We spraken er met elkaar over en ik gaf aan dat ik graag wat voor hem zou willen doen. Omdat ik een eigen praktijk als reflexzone therapeute aan het opbouwen ben, stelde ik hem voor om zijn voeten door middel van voetreflexzone therapie te behandelen en mij minimaal vijf behandelingen de kans te geven. Direct beginnen en om de andere dag. Hij stond hier vrij sceptisch tegenover, maar wilde het wel proberen.
Ik had zoiets nog niet eerder behandeld, het was dus voor ons allebei een nieuwe ervaring. De tijd die tussen de diagnose van de huisarts stond en het starten van mijn behandeling was twee dagen. Behalve oogdruppels heeft hij geen andere medicijnen gehad.
De eerste behandeling leverde niet zo veel reacties op. Bij de tweede behandeling was hij erg positief, want het aangedane gebied was volgens hem kleiner geworden. Het bleek dat zijn voetreflexen veel pijnlijker waren geworden. Na de derde behandeling was de verlamming duidelijk afgenomen en hij ervoer prikkelingen en tintelingen in de aangedane gezichtshelft. Allebei vonden we dat zijn reactie op de behandelingen zo positief was, dat we besloten om na de vijfde behandeling door te gaan. Na de zesde behandeling bleek de aangezichts-verlamming geheel verdwenen te zijn en functioneerde alles weer normaal. We waren inmiddels ruim anderhalve week verder.
Op verzoek van de bedrijfsarts werd een afspraak gemaakt bij de huisarts om zijn bloed te laten onderzoeken. Na een week waren de uitslagen binnen en met zeer goede resultaten: nierfunctie zeer goed, leverfunctie goed, schildklierfunctie goed en geen aanwijzingen voor een tumor.
Ik heb daarna nog zes vervolgbehandelingen gegeven met steeds langere tussenpozen om rustig af te bouwen. In totaal zijn het twaalf behandelingen in een periode van zes weken geweest. We waren allebei heel erg blij en verrast met het resultaat. Reflexzone therapie heeft naar onze indruk zeer positief bijgedragen aan het zelfgenezend vermogen van zijn lichaam.

Onlangs kreeg ik weer iemand in mijn praktijk met de "Paralyse van Bell". De pijnlijke reflexen van beide patiŽnten bleken sterk overeen te komen en de resultaten van de behandelingen waren eveneens positief en weer snel. 
Twee mensen met een positieve ervaring met reflexzone therapie in relatie met de paralyse van Bell is weinig, en ieder mens reageert op zijn eigen unieke wijze, maar toch is het zeer zeker de moeite waard om uit te proberen of reflexzone therapie voor meer mensen met deze en andere aandoeningen werkt.
Inmiddels (2004) zijn er meerdere personen behandeld door mij en andere therapeuten met eveneens positieve resultaten.