OORKAARSEN, Ontspannen, Ontladen, Revitaliseren

Het gebruik van oorkaarsen is een oeroude behandelvorm, waarbij op een zachte manier met holle brandende kaarsen het oor gereinigd werd. In de drukke westerse maatschappij wint de oorkaarstherapie aan populariteit. In eerste instantie werden de oorkaarsen gebruikt als een anti stress middel, maar steeds meer en meer wordt het echt als een therapievorm toegepast voor allerlei oor- , keel- , neus- en andere aan het hoofd gerelateerde klachten.
 

Voor de Biosun oorkaarsen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zuivere bijenwas, honingextract en traditionele indiaanse kruiden zoals salie, johanneskruid, kamille en 100% natuurlijke etherische oliŽn.
De biosun kaarsen worden in Duitsland gemaakt en voldoen aan de Europese standaardnormen

In mijn praktijk combineer ik een oorkaars behandeling met een lymfe drainage van het gezicht en hals en een oorreflex massage. Dit mede om de ontslakkende werking (afvoer van afvalstoffen) te bevorderen.
Tijdens een oorkaars behandeling moeten altijd beide oren worden behandeld.
Acute klachten behandel je dagelijks gedurende 5 dagen.
Chronische klachten behandel je langduriger, met langere tussenpozen. B.v. 1 x per week een oorkaars behandeling gedurende 5 weken.
Preventief of revitaliserend wordt een behandeling eens per 4 weken aanbevolen.

Wanneer kies je voor een oorkaars behandeling?

Een indicatie kan zijn:

Ook kan het positief bijdragen aan het opheffen van:

Contra indicaties:
Toepassing van Biosun oorkaarsen is af te raden bij een geperforeerd trommelvlies, in geval van allergiesche reacties, bij acute oorontstekingen, bij geÔmplanteerde gehoorbeentjes, bij eczeem of schimmelinfecties van het oor en bij epilepsie patiŽnten.

Hoe werkt het?
De oorkaars wordt eerst aangestoken en daarna in de gehoorgang geplaatst. Door de trilling van de vlam wordt de lucht in de oorkaars als het ware omhooggetrokken waardoor een lichte onderdruk ontstaat. Dit bij elkaar geeft een massage van het trommelvlies waardoor drukregulatie plaatsvindt in het middenoor. CliŽnten kunnen hierdoor het gevoel hebben dat de druk in het hoofd ( voorhoofd- of bijholten ) minder is geworden. Het geeft een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in het hoofd Ė oorgebied. Bij verdere verbranding van de oorkaars, speciaal na het omklappen van het verbrande gedeelte, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang. Hierdoor intensiveert de warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de doorbloeding, de lymfevaten en daarmee het afweersysteem wordt gestimuleerd.

De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het midden-oor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis, de buis van eustachius en de mond- , keel- , neus- en bijholten. Elk van deze kruiden heeft zijn eigen specifieke werking.

U kunt een folder aanvragen via het contactformulier.